Een ontdekking

Je eigen ding doen is precies dat doen wat je heel leuk vindt en wat je gemakkelijk afgaat. Je ding vinden (en de zoektocht op zich is al leuk werk), is misschien wel het belangrijkste in je leven. Want dan kun je stoppen met dingen doen die je niet leuk vindt en die je moeilijk afgaan. Dan kun je eindelijk beginnen aan je eigen ding en ophouden met de dingen van anderen te doen.
Ik geloof heel sterk dat wijzelf en de wereld erop vooruitgaan als we ons eigen ding doen. We zouden minder concurreren, minder vergelijken en minder beoordelen. Drie zaken die het leven op aarde aardig lastig maken. Je eigen ding staat los van concurrentie, is onvergelijkbaar en alleen jijzelf kunt het beoordelen. Je eigen ding is altijd goed en nooit fout. Altijd goed omdat het ontspringt uit je diepere en authentieke identiteit. Het is een versmelting met jezelf, met wie je bent en waar je voor staat. Je eigen ding gaat over hart, ziel en zaligheid. Over de verbinding daartussen en van daaruit de verbinding met anderen. Zonder hiërarchie, zonder macht, zonder hebzucht.
Het doen van je eigen ding draait om vertrouwen: vertrouwen in jezelf, in anderen, in de wereld. Het vertrouwen dat je ervan kunt leven, het in je bestaan voorziet. Het ervaren en voelen van dit vertrouwen is al prachtig. En dat het werkt is evenwel nog mooier. Jij doet het zelf! Een eerste klas ontdekking.

Je eigen ding

Dit boek gaat uit van de aanname dat als je je energie in je eigen ding stopt, je leven er leuker uit gaat zien. Dat als je in staat bent je (negatieve) energie (de energie die in het tobben en ploeteren gaat zitten en in het in stand houden van je defensie en vermijdingsmechanisme) een positieve wending kan geven en in je eigen ding te stoppen, er wat moois staat te gebeuren. Het boek biedt inzichten en aanbevelingen hoe je dat in praktijk kunt brengen. Als de aanname je aanspreekt en je voelt dat deze hout snijdt, dan ben je bij het goede boek aangeland. En dan garandeer ik je dat je ongemakken en ongenoegen gaan plaatsmaken voor bevlogenheid en levenslust. Als je natuurlijk ook echt de stap maakt om met jezelf bezig te zijn en je eigen ding te gaan doen.
Er zijn ook mensen die onder het mom van ‘ik doe lekker mijn eigen ding’ andere mensen een oor aannaaien, hun zakken vullen, pedofiele neigingen hebben, hun vrouw slaan, hun kinderen in de steek laten, landen binnen vallen, kernwapens in elkaar prutsen, discrimineren, machtspelletjes spelen of een ander spoor van vernieling achterlaten. Voor de goede orde: dat versta ik niet onder je ding doen. Je eigen ding doen, is je afvragen wat je ervan gaat maken, wat je wilt, waar je blij van wordt, wat je leuk vindt, waar je zin in hebt, waar je warm voor loopt. En dat zonder de wereld met een hoop troep op te zadelen.
De kans is groot, je bent er immers nooit zo mee bezig geweest, dat je je eigen ding niet eens kent. Niets aan de hand, laat je niet uit het veld slaan. Er zijn maar weinig mensen die weet hebben van hun eigen ding. Het is juist de bedoeling dat je daar achter gaat komen. En erachter komen is in feite al je eigen ding doen. Het is, weet ik nu uit ervaring, het leukste wat er is. Je eigen ding ontdekken is één groot en spannend avontuur. Waarin je zult merken hoe bevlogen je kunt zijn. Hoe intens je leeft. Hoe plotseling de negatieve gevoelens bijna als sneeuw voor de zon verdwijnen. Er ontstaat positieve energie. Die voor anderen ook zichtbaar is en positieve reacties uitlokt. Wat mij het meest opviel, was hoe vrolijk en ontspannen ik werd van mijn eigen ding doen. Soms leek het wel helemaal vanzelf te gaan.
Met je eigen ding bezig zijn klinkt egoïstisch en is het in zekere mate ook, maar veel minder egoïstisch dan tobberig of somber zijn. Mensen die met hun eigen ding bezig zijn staan meer open voor anderen, worden aantrekkelijk door hun enthousiasme en zijn lichter en soepeler in de omgang. Ze zitten lekker in hun vel en dat merk je.

Jij, Je Ding en het boek

Dit boek gaat over jou. En jij bent het belangrijkste wat je bezit. Jij bent al je aandacht, moed, tijd en energie waard. Jezelf en je ding vinden is een zoektocht, geen survivaltocht. Het is een bevrijding, geen worsteling. Ook al heb je die worsteling even nodig om je te bevrijden. Dit boek stelt de vraag wie je wilt worden. Niet wie je móét worden, van jezelf of van anderen. Het leert je naar jezelf te kijken door je eigen ogen. En vertrouwen in jezelf te kweken.
Dit vertrouwen geeft je de kracht je eigen ding te doen. Vertrouwen dat ervoor zorgt dat achterdocht plaatsmaakt voor empathie, compassie en bevlogenheid. Je kunt alleen maar winnen.

Wil je ook je eigen ding ontdekken?
Dat kan. Voor maar 14,50 euro incl. verzendkosten en BTW. Ook verkrijgbaar in de boekhandel.

ONTDEK JE DING EN BESTEL